Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ.
ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΓΓΟΣΤΟ ΣΤΙΣ 10-12-2023.
ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΤΟ
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09&10/12/2023
Εξόρμηση στην «Ελβετία της Ελλάδας».
ΦΕΝΕΟΣ- λίμνη Δόξα – ΧΕΛΜΟΣ κορυφογραμμή ΚΑΡΑΒΙ – ΝΗΣΙ.
Η πορεία θα ξεκινήσει από την λίμνη Δόξα και η ομάδα μας θα ανέβει στην κορυφογραμμή «Καράβι»-«Νησί».Το Καράβι - Νησί είναι κορυφογραμμή του Χελμού στα ανατολικά του, μεταξύ των κορυφών Ντουρντουβάνα και Μαδερό. Οι κορυφές του έχουν υψόμετρο 1983μ, 2000μ, 2042μ, 2100μ. Απο την κορυφή του έχουμε την ομορφότερη θέα στην περιοχή προς την τεχνητή λίμνη Δόξα του Φενεού.
Ώρα αναχώρησης από λίμνη Δόξα: α) Η πορεία θα ξεκινήσει ώρα 08:00 πρωινή από την λίμνη Δόξα.
Επομένως όσοι/ες έρθουν το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να βρίσκονται την ώρα εκείνη στην λίμνη (ο χρόνος μετάβασης με αυτοκίνητο στην λίμνη είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά).
β) Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν - με ιδιωτικά μέσα - να μεταβούν στην αφετηρία από το Σάββατο 09/12/2023 και να διανυκτερεύσουν.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δηλωθεί τα ενδιαφέρον για διανυκτέρευση στους αρχηγούς, ώστε να οργανωθούν τα της μετάβασης, διαμονής, διατροφής κλπ. Απαραίτητος ο εξοπλισμός διανυκτέρευσης –υπνόσακος, σκηνή κλπ..
●Πληροφοριακά στοιχεία για την πορεία:
►Εκτιμώμενος χρόνος πορείας: 8- 9ώρες αναλόγως των συνθηκών.
►Bαθμός δυσκολίας.: B-Γ αναλόγως των συνθηκών.
►Υψομετρική διαφορά: 1.200 μέτρα περίπου.
►Εξοπλισμός: χειμερινού βουνού: Ενδεικτικά: Σακίδιο, Μπότες χειμερινού βουνού, Παντελόνι αδιάβροχο/υδροφοβικό, Γκέτες, Κραμπόν, Πιολέ, Μπατόν, Γάντια αδιάβροχα, Σκούφος, Μπαλακλάβα, Αδιάβροχο jacket, Fleece Jacket, Βέστα, Μαντήλι (buff), Γυαλιά Ηλίου, Φακός, Φαρμακείο, εφεδρικά ενδύματα (μπλουζάκια, κάλτσες, ισοθερμικά κ.λπ..
●Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Θα μοιραστούμε τα έξοδα μετακίνησης.
●Δηλώσεις συμμετοχής:
►Τετάρτη 06.12.2023 και Παρασκευή 08.12.2023 στα γραφεία του συλλόγου, τηλ. 27410 29970 ή
►στους αρχηγούς: στο τηλ. 694 800 2379, Χριστόφορο Καραγεώργο
ή 694 563 5573 Παναγιώτη Αθ. Νικολόπουλο.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης
Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Ημερολόγιο