12-14 ΙΟΥΛΙΟΥ 📌 3ήμερη εξόρμηση στην ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - Χαλκιόπουλο - Όρη Βάλτου - Λίμνη Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Φαράγγια Μπουζουνίκου και Γρανιτσιώτικο
Τριήμερη περιπέτεια με 🥾 Πεζοπορία/Ορειβασία, ⛴ Ξενάγηση με πλοίο και 💦 River Trekking (ποταμοδιάσχιση)!
Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό τριήμερο, μια εκδρομή περιπέτειας μέσα σε βουνά, λίμνες, ποτάμια, φαράγγια και βαρκάδα στην λίμνη Κρεμαστών με πλοίο 40 ατόμων μέσα από πολλά νησάκια μέχρι τα στενά του ποταμού Αχελώου.
🔹 1η ημέρα 12/7/24 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 🥾 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ
Αναχωρούμε την Παρασκευή στις 6:30 το πρωί από Άγιο Νικόλαο στην Κόρινθο για Χαλκιόπουλο. Μετά από 4 ώρες ταξίδι, θα φτάσουμε στο χωριό και θα κατασκηνώσουμε σε χώρο που έχει τουαλέτες και νερό μέσα σε δρυς. (Εάν κάποιος θέλει να μείνει σε δωμάτιο να επικοινωνήσει με τους αρχηγούς της εξόρμησης). Στις 12:00 αρχίζουμε να περπατάμε για 10 χλμ μέσα σε δρυς, κουμαριές και αριές σε ένα καινούριο μονοπάτι στην περιοχή Αρωνιάδας. Φτάνουμε στο εγκατελειμένο χωριό Ξερακιά και ανεβαίνουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, με θέα τον Αμβρακικό κόλπο. Επιστρέφουμε στην θέση Κλούρια, ένα σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Από το εκκλησάκι της Παναγίας φτάνουμε στην Αρωνιάδα, όπου μας περιμένει το λεωφορείο για το χωριό Χαλκιόπουλο για φαγητό. Στο χωριό θα βρείτε τα πάντα.
⏱ Ω.Π. 4-5 🔸 ΒΔ: Α
🔹 2η ημέρα 13/7/24 ΣΑΒΒΑΤΟ - 🥾 ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ και ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ
Αναχώρηση 7 το πρωί για παλαιό Χαλκιόπουλο. Η πρώτη ομάδα θα περπατήσει σε μονοπάτι μέσα σε έλατα για την θέση Αγραπηδούλα, παρατηρητήριο, Άγιος Ανδρέας και επιστροφή στο χωρίο.
⏱ Ω.Π. 4-5 🔸 ΒΔ: Α
Η ορειβατική ομάδα αφού περάσει το παρατηρητήριο, θα μπει στο μονοπάτι κορυφογραμμής Καλάνας. Περνάμε τα τρία Πυργάκια, την κορυφή της Κορομηλιάς, τον μοναδικό δέντρο ίταμο ηλικίας πάνω από 2000 ετών. Πάνω στην κόψη της κορυφογραμμής φτάνουμε την κορυφή Πλακωτή ύψους 1520 μ. με θέα την λίμνη των Κρεμαστών. Μετά ξεκινά η κατάβαση 3 ωρών. Περνάμε από τα Κάστρα μυκηναϊκής εποχής στα πηγάδια και Παλιόκαστρο, οικισμούς Σύλιθρα και Ξομερή όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για το χωριό.
⏱ Ω.Π. 8-9 🔸 ΒΔ: Β+
🔹 3η ημέρα 14/7/24 ΚΥΡΙΑΚΗ - ⛴ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΠΛΟΙΟ και 💦 ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ
Αναχώρηση 7 το πρωί για γέφυρα Τατάρνας όπου μπαίνουμε στο πλοίο για ξενάγηση στην λίμνη Κρεμαστών. Περνάμε τα στενά του Αχελώου από το νησάκι Άγιος Νικόλαος και κατεβαίνουμε στην Συβίστα όπου θα περιμένει το λεωφορείο. Το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και θα συνεχίσουμε για ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Μπουζουνίκου, και το Γρανιτσιώτικο φαράγγι. Θα ανέβουμε από το αναρριχητικό πεδίο Εύρυτος και από μονοπάτι θα φτάσουμε στην μοναδική ταβέρνα έως τις 5 το απόγευμα. Επιστροφή στην Κόρινθο 10 το βράδυ.
⚠️ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για ποταμοδιάσχιση: δεύτερα παπούτσια και κράνος
⏱ Ω.Π. 4 🔸 ΒΔ: A+
🔹ΚΟΣΤΟΣ: 95 € (περιλαμβάνει μεταφορές, καράβι στην λίμνη)
🔹 Αρχηγοί εξόρμησης: Χριστόφορος Καραγεώργος 694 800 6379 και Αθηνά Αγγελοπούλου 697 607 9810
✔️ ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα, σακίδιο, ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, πετσέτα, μαγιό, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, βερμούδα, μπουφάν (αντιανεμικό / αδιάβροχο / διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή - σνακ, δεύτερα παπούτσια, κράνος
ℹ️ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003, Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, χάρτης και κείμενο που λέει "Ε.Ο.Σ. PHe KOPINBOY 電 eoskorinthou.gr ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΞΕΝΑΠΗΣΗ ME ΠΛΟΊΟ ΕΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ Αιτωλοακαρνανία Χαλκιόπουλο- Όρη Βάλτου- Λίμνη Κρεμαστών- Ποταμός Αχελώος Φαράγγια Μπουζουνίκου & -ρανιτσιώτικο 3HMEPO ΠAP-KyP nAP -KYP 12-14/7/24"
 
 
 
 

Ημερολόγιο