🗓23-06-24-Κυριακή-📌 ΕΞΟΡΜΗΣΗ – διάσχιση στο Δυτικό Μαίναλο (Στεμνίτσα - Ελάτη)

▪️ Ο Σύλλογος μας οργανώνει, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 εξόρμηση ορειβατικής πεζοπορίας στο Δυτικό Μαίναλο (διάσχιση).

▪️ Η πορεία ξεκινάει από την Στεμνίτσα, με παλιό καλντερίμι, σε χαμηλή βλάστηση και στην συνέχεια ελίσσεται μέσα σε ελατόδασος. Μεγάλο τμήμα του κινείται στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Στεμνιτσιώτες για να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Θα φτάσουμε στην στο οροπέδιο Σαβρακού, και με ένα συνδυασμό από δρομάκια και μονοπάτια, από τη σπηλιά του Λύγκου, από την περιοχή Βλάχικα και την πηγή ¨Μπουρμπουλίστρα¨ και θα φτάσουμε στην βρύση ¨Παλιοχώρι¨. Περνάμε δίπλα στην ωραία εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και συνεχίζουμε σε πολύ καλό μονοπάτι μέχρι την Ελάτη. Το μονοπάτι κινείται ανάμεσα στο δαιδαλώδες σύμπλεγμα των Γορτυνιακών βουνών και του Μαινάλου που προσδιορίζεται με το ασαφές όνομα «Δυτικό Μαίναλο»

🔸️Ώρες πορείας: 5-6
🔸️Υψομετρική διαφορά + 649 μέτρα, -543 μέτρα
🔸️ Βαθμός Δυσκολίας Α+
🔸️Ώρα αναχώρησης: 7:00 από τα "Περιβολάκια"
(με λεωφορείο).
‼️Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης: Θεόδωρο Παναγουλόπουλο τηλ.: 698 5916716, Περικλή Μενούνο τηλ.: 697 3986683 και στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 19:00 έως 21:00).
🔸️Κόστος συμμετοχής 20 €

🔺️️Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, , ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

ℹ️ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 

 

 

Ημερολόγιο